Şbt

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Aralık- Ocak KTS faaliyetleri kapsamında " Öğrencilerde Milli Manevi Değerlerinin Gelişimine Katkı Sunmak, Şiir ve Edebiyat Alanında Yazılan Önemli Şairleri Tanımalarını Sağlamak, Edebiyat Alanında İz Bırakan Şiir, Kıt'a ve Beyitleri Okumaları"  Türkçe dersi Öğretmenimiz Yücel Gündüz tarafından Mehmet Akif ERSOY, Necip Fazıl KISAKÜREK ve Yunus EMRE Gibi Şairlerin şiirleri ve beyitleri öğrencilere okutulup ezberlenerek Öğrencilerin Edebiyatımızda iz bırakan şahsiyetleri tanımaları sağlandı.

Mrt

Okulumuz covid-19 pandemi süreci yapılan temizlik, hijyen kuralları sonucunda "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazanmıştır.

Mrt

Okulumuzda deprem takbikatı gerçekleştirildi.

Mrt

Milli Eğitim bakanlığımızın Fatih Projesi kapsamında okullara gönderilen etkileşimli tahtalar sınıflarımıza ulaştı ve bilgiye erişim alanını genişleten, bizi dünyaya bağlayan öğrenme -öğretme sürecinde daha fazla duyuya hitap eden  modern interaktif eğitim öğretim sürecimiz başladı. Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Mrt

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen in katkılarıyla okulumuzun Atatürk büstü, çeşmeleri, lavaboları, yazlık kamelyası ve bilgisayarları yenilendi. Ay yıldızlı al bayrağımıza hizmet ederken şehit düşen okulumuza adı verilen Şehidimiz Hava Pilot Üsteğmen Oğuz Yenen'in hatırasına katkıda bulunmaktan ve burada Ata'mızın izinde vatana hizmet aşkıyla yetişecek öğrencilerimize hizmet etmekten onur duyan komutanımıza teşekkürlerimizi sunarız...

Kas

Sur İlçe Kaymakamımız Sayın Abdullah ÇİFTÇİ, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Eyüp UÇAK ve Sur İlçe Jandarma Komutanımız Binbaşı Cem TAŞ beyler okulumuza iştirak ederek öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya geldiler.

Kas

İzmir Ege Sanayi Odası Başkanlığı tarafından okulumuza kırtasiye yardımı yapılmıştır. Tüm öğrencilerimiz adına bu duyarlı davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuza ismi verilen Şehit Hava Pilot Üsteğmen Oğuz Yenen'in ortaokuldan sıra arkadaşları tarafından okulumuza bir adet masaüstü bilgisayar ve fonksiyonel bir yazıcı hediye edilmiştir. Hediyelerinden dolayı kendilerine okulumuz adına teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokullarında görevli yöneticilere yönelik hazırlanan Yönetici Gelişim Programı Ekim ayı toplantısı 25.10.2019 tarihinde gerçekleştirildi. Alparslan İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen toplantıya ilçemiz Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Ortaokullarında görevli  14 yönetici katıldı. Protokol kuralları (telefon ile iletişim süreci, kılık-kıyafet, üst ve ast ilişkiler, veli ile ilişkiler vb.) ve resmî yazışma kuralları konulu toplantının moderatörlüğünü Şehit Hava Pilot Oğuz Yenen İmam Hatip Ortaokulu müdürü Fedli ZAMAN tarafından gerçekleştirildi.

Eyl

10 Haziran 2019 tarihinde 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg.Ersin ESER'in destekleriyle okulumuzun boya onarımları yaptırılmıştır.

May

Mezunların hangi alanda istihdam edildiği, kendi işini kurma durumu gibi meselelerin görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi. Yapılabilecek mezuniyet törenleri hakkında fikir alışverişi yapıldı.

May

Öğrencilerde milli ve manevi bilincin gelişmesi amacıyla ülkemis şairlerinin şiir kıt'a ve beyitleri ezberleyip okumaları üzerine etkinlik yapıldı.

May

Okulumuz Matematik öğretmeni Arzu BARS yönetiminde öğrencilerimizle birlikte engelli bireylere karşı bakış açılarımızı değiştirmek, farkendalık oluşturmak, onların günlük hayatta yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve onlarla empati kurup daha iyi anlayabilmek için bir farkındalık etkinliği yaptık. Öğrencilerimizin kimisi gözlerinde bandajla yürümeye çalışırken kimisi de ağızlarıyla kalem tutup yazı yazmaya çalıştılar. Etkinlik sonunda ise engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için daha büyük etkinlikler yapılması gerektiğini dile getirdiler. Öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

May

Mayıs ayı KTS çalışma programımızda olan son sınıf öğrencilerine yönelik yönelik 'bilgi ve becerileri, hazırbulunuşluk seviyelerini geliştirmek başarı motivasyonlarını artırmak, akademik seviyelerini yükseltmek ve onlara verimli ders çalışma becerilerini kazandırmak' amaçlı çalışma şu anki mevcut duruma göre imam hatip ortaokulumuz yeni olduğu için  son sınıf öğrencimiz olmadığından dolayı  normal ortaokulumuzdaki son sınıf eğitimi gören öğrencilerimiz ile yapılmıştır. Sınıf öğretmenleri İngilizce Öğretmenimiz Taner ÇETİN tarafından yaklaşmakta olan LGS sınavı hedef gözetilerek öğrencilerimizle birlikte çalışma grupları oluşturulmuş ve öğrencilerimiz grupla çalışma yoluyla konu eksiklerini tamamlamaya gayret göstermiştir Ramazan Bayramına kadar süren bu ekstra aktivitemizden izleme testlerinde olumlu sonuşlar alınmıştır.

May

Okul yöneticilerimizin önderliğinde , ilçe müftülüğümüz ile iş birliği yaparak, öğrencilerin Kur'an kıraatlerinin iyileştirilmesini, ses ve nefes eğitimi almalarını, Kur'an-ı Kerim, ezan, salâ, ilahi, kaside vs. okuma becerileri kazanmalarını, Ramazan aylarında hafız öğrencilerin camilerde mukabele okumalarını ve hatimle teravih namazı kıldırmalarına yönelik faaliyetler mahalle camiimizde yerine getirilmiştir.