Mrt

Vizyon Belgesi bağlamında, eğitim öğretim yılı birinci dönem sonunda, gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilmiş. Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile istişareler yapılarak  dönem sonunda “Vizyon Belgesi İzleme Raporu” hazırlanmıştır.

Mrt

Okulumuz Beden Eğitimi öğretmeni Bahri Büküm ile öğrencilerimiz sportif becerilerin ve bireysel yeteneklerin keşfedilmesi amacıyla yatay ve dikey sıçrama ölçümü gerçekleştirdi.

Mrt

Okulumuz Türkçe öğretemeni Yücel Gündüz öncülüğünde okul bahçemizdeki ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları öğrencilerimizin de kendi emekleriyle kendi istekleri doğrultusunda yapıldı.

Mrt

Okulumuz Matematik Öğretmeni öncülüğünde öğrencilerimizle Dünya Pi Günü etkinlikleri gerçekleştirilerek matematiğe karşı öğrenci tutumlarının daha pozitif olması sağlandı.

Mrt

Okul müdürü Fedli Zaman eğitim içeriği ve uygulamaları izlemek ve değerlendirmek, öğretim birlikteliğini sağlamak amacıyla öğretmenler arasında tecrübenin de paylaşılmasını sağlayacak şekilde okulumuz tecrübeli öğretmenlerinden Remziye Ayhan Toprak´ın dersine genç öğretmenlerimizle birlikte katıldı.

Mrt

Okulumuz Matematik Öğretmeni Gizem Kılavuz Şehir, okulumuz Matematik Öğretmeni Arzu Bars´ın dersine misafir oldu. Oran orantı çeşitleri ortak bir sunum yapılarak öğrencilere anlatıldı.

Ock

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz ve Okul Müdürümüz rehberliğinde mahallemiz camiine götürülen öğrencilerimiz Sur Müftülüğümüze bağlı camii imamı eşliğinde namaz kılıp namazın nasıl kılındığını ve faziletlerini öğrendiler.

Ock

Bu kapsamda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi her ay şube öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantılarda görüşülmektedir. Yapılan toplantıda öğretmenler yapılan yazılı sınav ve sınıf içerisindeki öğrenci performansları incelendiğinde  ortak olarak belirttikleri sorunu şu şekilde açıkladılar : Öğrencilerin genel sorunu okuduğunu  anlama ve yorumlamada büyük eksiklerin olmasından kaynaklı . Okuma ve anlama da sorun yaşayan bir çok öğrenci mevcut .Bu problemi aşmak için öncelikli olarak öğrencileri okumaya teşvik  edecek ve okul kütüphanesinden daha fazla yaralanmalarını sağlayacak çalışmalar yapılması gerektiği çözüm olarak ileri sürüldü .Bu noktada en çok kitap okuyan ve kütüphaneden en çok yararlanan öğrenci tüm öğrencilerin gözü önünde ödüllendirildiği ve bunun teşvik için etkili bir yol olabileceği belirtildi .Ayın en iyi okuyan öğrencisi seçiminin her ay yapılacağı ve ödüllendirmenin devam edeceği belirtildi .Bunun dışında okulumuzda Destekleme ve Yetiştirme  (DYK)kurslarına öğrencilerin katılımları sağlanmıştır . Bu kapsamda 5.6.ve 8.sınıflardan birer şube 7.siniflardan ise iki şubede kurs açılmıştır. Sene başında 5.sınıf öğrencilerimiz için okula uyum programı düzenlenmiştir. Ekim ayı içerisinde de ŞÖK toplantıları yapılarak öğrencilerin mesleki bilgi ve becerileri müzakere edilmiştir.

2018-2019  EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULUMUZ GÖRÜNTÜLERİ

Ara

´´Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur´´, ´´İşleyen demir paslanmaz.´´ gibi atasözlerimiz ve Türk milletinin ulu önderi Gazi Mustafa Kemal´in de ´´ Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim.´´ sözündeki verilen mesajlar ve ayrıyeten Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK beyefendinin 2023 VİZYON belgesinde vurguladığı üzere öğrencilerimizin enerjilerini atabilmeleri dinç ve dirayetli kalabilmeleri için beden eğitimi öğretmenimiz Bahri BÜKÜM öncülüğünde öğrencilerimiz hız, sıçrama ve atiklik yeteneklerini geliştirmeye yönelik parkur çalıştılar.

Ara

Okulumuz matematik öğretmeni Gizem ŞEHİR KILAVUZ hanımın rehberliğinde öğrencilerimiz okulumuzda bir okuma köşesi oluşturdu. Birbirinden farklı kitabın öğrencilerimizle buluşması sağlandı. Standa uğrayan arkadaşlarına okumanın ve kitapların öneminden bahseden öğrencilerimiz etkinlik boyunca çok eğlendiler.

Ara

Matematik öğretmenimiz Arzu Bars tarafından öğrencilerle gerçekleştirilen atkı örme projesiyle öğrencilerimize kendi emek ve el becerileriyle kendi atkılarını kendileri yapmaları el emeği göz nuru birşeyler üretebilmeleri ve ürettiklerinin kıymetini bilmeleri gibi değerler kazandırılıldı. Gelişen ve değişen dünyamızda ülkemizin de üreten bir ekonomiye sahip olabilmesi için üretken gençler yetiştirmenin önemini vurgulayan öğretmenimiz öğrencilerini tek tek tebrik etti.

Ara

Yaptığı projelerle gönüllerde taht kuran okulumuz matematik öğretmeni Arzu BARS öğrencilerimizle birlikte yine unutulmayacak bir çalışmaya imza attı. Kışın soğuk havada yaşamak zorunda olup yiyecek içecek bulmakta zorlanan sevimli dostlarımız için ´´Onlar Bize Emanet´´ düşüncesiyle okulumuz bahçesindeki belli başlı alanlara bu sevimli dostlarımızın kolayca ulaşabileceği yemlikler yaptılar. Doğamızı ve hayvanları çok sevdiğini belirten öğrencilerimiz onlar için böyle bir çalışma yapmış olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.