May

Okul müdürümüz Fedli ZAMAN ve 4. sınıf öğretmeni Remziye AYHAN TOPRAK  tarafından gelecek yıl ortaokula geçecek öğrencilerimizin velilerine bilgilendirme yapıldı. Toplantıda İmam Hatip ortaokul ve eğitimi, programın içerikleri konuşulurken velilerimiz aklındaki sorulara yanıt buldu.

May

Veli, öğrenci ve yöneticilerin katılımıyla öğretmenlik mesleğiyle ilgili söyleşi matematik öğretmenimiz Gizem hanım tarafında gerçekleştirildi.

May

Mayıs Ayı KTS kapsamında okulumuz müdürü ve Din Kültürü Öğretmeni tarafından okulumuzda bir Kur'an Okuma Odası oluşturuldu.

May

Evin okula yakınlaşması ve değişen anne baba rolleri projesi kapsamında, yönetici öğretmen veli ve öğrencilerin de katılımlarıyla bu üçlü arasındaki iletişim  eve eğitim öğretime yansımaları müdürümüzün bilgilendirici konuşmaları ile söyleşi tadında ele alınmıştır. Yalnızca eğitim ve öğretim adına değil aynı zamanda aktif yaşam ve iyi insan olma becerilerinin de ele alındığı toplantımız veli ve öğrencilerimizin olumlu görüş ve düşünceleriyle noktalanmıştır.

Nis

Bilim ve medeniyet alanında tarihimizden gelen şahsiyetler içinden Eyyubi Devleti´nin kurucusu Selahaddin Eyyubinin ismi 5-A sınıfına verildi. Okulumuz müdürü Fedli ZAMAN tarafından öğrencilere Selahaddin Eyyubi´nin hayatı özellikle Kudüs´ün Haçlılardan alınması ve İslam medeniyetine katkısı anlatıldı. Ayrıca okulumuz koridorunda tarihi şahsiyetlerimizin resimleri asılarak tarih sokağı oluşturuldu.

Nis

Okulumuzda öğrencilerimizin faydalanabilecekleri destekleme ve yetiştirme kurslarına teşvik  amaçlı genel bir bilgilendirme yapıldı. Şu an mevcut farklı ders sayısı 5 olan hafta sonu destekleme ve yetiştirme kurslarımızın etkinliği ve verimliliğini artırmak için öğrencilerimize izleme testleri uygulandı. Yapılan hatalar öğretmenleri rehberliğinde düzeltilip öğrenmenin pekişmesi sağlandı.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okullarda uygulamaya konulan ´Dost Kitaplar/Kitap Dostları Okuyan 7´ler´ projesi kapsamında öğrencilerimizle kitap okuma grupları oluşturuldu. Önceki KTS etkinliklerimizde düzenlediğimiz kitap köşemizden kitaplar edinilip hep birlikte okuma programları düzenlendi.

Nis

23 Nisan 1920´de Türk halkın kendi kendini yönetebileceği demokrasinin olmazsa olmazı milli mücadelemizin beyni olan Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışını tebrik ederken bugünü tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal´ i şükranla anıyoruz. Günün etkinliklerinden kareler:

Nis

Okulumuz öğrencileri akademik eğitimleri için bir sonraki aşama olan lise eğitimi için bilgi edinme amaçlı Yiğitçavuş Anadolu Lisesini ziyaret ettiler.

Nis

Okulumuzda öğretmen öğrenci veli ve diğer okul çalışanlarının görüş ve önerilerini almak için dilek kutusu oluşturuldu.

Nis

Kültür ve Medeniyetimizden tevarüs eden geleneksel sanatlarımızdan dini musiki, hüsn-ü hat,ebru ve tezhip ile ilgili öğrencilerimize bilgiler verildi. Bu dersleri 9.sınıftan itibaren seçebilecekleri belirtildi.

Nis

Okulumuz Matematik Öğretmeni Arzu BARS öncülüğünde öğrencilerimiz tatlı sözlerle bitki yetiştirmenin zevkini yaşadılar. Bir yandan ´´ asla büyümeyeceksin hep böyle kalacaksın ´´ denilerek yetiştirilmeye çalışılan fasulyeler öte yandan ´´ yeşereceksin büyüyeceksin güzelleşeceksin ´´ denilerek yetiştirilen fasulyelerin zaman ve büyüme oranları gözlendi. Bu çalışma sonucunda güzel sözler edilerek büyütülen fasulyeler daha çabuk büyüdüler. Böylece toplumda da argo yerine güzel sözler kullanılınca insan ilişkilerinin güzel bir boyut kazandığı aktarıldı.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokullarında görevli yöneticilere yönelik hazırlanan Yönetici Gelişim Programı Mart ayı toplantısı 15.03.2019 tarihinde gerçekleştirildi. Alparslan İmam Hatip Ortaokulu´nda gerçekleştirilen toplantıya ilçemiz Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokullarında görevli 14 yönetici katıldı. Eğitim Yönetiminde Temel Sorun Alanları, Problem Çözme Teknikleri ve Kriz Yönetimi konulu toplantının Moderatörlüğünü Şehit Hava Pilot Oğuz Yenen İmam Hatip Ortaokulu müdürü Fedli ZAMAN tarafindan gerçekleştirildi.

Nis

Sur İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün başlatığı projeyle Sur´da yer alan tüm okul öğrencilerinin katılacağı tiyatro etkinliğine Ş.H.P. Oğuz Yenen İmam Hatip Ortaokulu öğrenicleri büyük katılım gösterdi. Öğrencilerimizin büyük bir neşeyle izledikleri ´Sihirli Kitap´ piyesiyle hayatlarında unutamayacakları eşsiz bir deneyim yaşadılar.

Nis

Meslek dersi olarak Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenimiz Mustafa Canpolat mesleki kabiliyeti olan, kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimizin ders seçimlerinde rehberlik etti.